2013. december 27., péntek

Pillangós torta

Most vettem észre, hogy Lillus szülinapi tortáját elfelejtettem ide feltenni. Júliusban pillangós tortát készítettem neki. A kiindulás egy normál kerek tortaforma volt, amit félbevágtam, megcseréltem, és egy kicsit még faragtam, hogy a két szárny elkülönüljön. Nem lett tökéletes, de Lillus imádta:


Babacipős torta

Már Csenge keresztelőjére is szerettem volna egy tortát készíteni, de sajnos az idő ellenem dolgozott. Az első születésnapján viszont már nem akartam torta nélkül beállítani, így bevállaltam a szülinapi torta készítését. Az idő rövidsége miatt egy viszonylag egyszerű tortát néztem ki, egy babacipőt készítettem a torta tetejére. A babacipő készítését innen tanultam:
http://www.nassolonaplopo.hu/2013/03/fondant-babacipo-hogyan-keszul.html
Bár egyszerűnek tűnik, friss fondantból nem tudtam elkészíteni. :-( Még szerencse, hogy volt régebbi fondant itthon, azzal elsőre el tudtam készíteni a cipőcskét. Sajnos kiszárításra nem maradt idő, mert utolsó nap készült a cipőcske, így mire átadtuk, egy kicsit megereszkedett. Mindenkinek azt tanácsolom, hogy a fondant díszítőelemeket előre készítse el, hogy pár napja legyen kiszáradni a formáknak.
A fondantot víz helyett céklalével készítettem, és most nagyon szép ciklámen színt kaptam belőle. Csenge neve és pár hópihe került még a tortára. A végén valami hiányzott még nekem róla, így egy kis csokilencsével dobtam fel a díszítést.