2013. január 6., vasárnap

Vonatos torta

Már rég írtam bejegyzést ebbe a blogba, de sajna nincs mindig időm ilyen jellegű tortákra. Most viszont "muszáj" volt szépet készítenem, hiszen Ármin 3 éves lett!
Neki voltak kívánságai, de minden nap más: tűzoltós, vonatos, dínós, gorillás, stb.
Így úgy döntöttem, én választok. :-) Még a készítés napján sem tudtam mi lesz a vége, de a tortát mindenesetre megsütöttem. Kricky piskótáját és Kricky anyukájának csokikrémjét használtam fel hozzá, azzal a kiegészítéssel, hogy én még a krémbe másfél tábla Boci étcsokit is beleolvasztottam, ja és vajjal készítettem. Próbáltam már Rama-val is, de vajjal sokkal finomabb a krém!
Ármin 8 után elaludt, így nekiláttam a torta díszítésének. Végül a vonatos mellett döntöttem, régebben láttam Kiskuktánál egy jó kis megoldást, de nem akartam második emeletet a tortára, így csak egy alagutat készítettem, amiből kijön a vonat! Az alagutat egy fagyisdobozból vágtam le, bevizeztem, majd bevontam fondanttal,  kis kövekkel díszítettem, egy hurkapálca segítségével téglamintát nyomtam rá. A fűcsomók fokhagymanyomóval készültek, a fa a Kiskuktától tanult fenyő.  Thomas nem az én művem, a favonatos garnitúránk egy darabja. :-) A sínek elkészültével férjem hiányolta a kavicságyazatot, így gyorsan magam mellé ültettem, és míg én virágokkal díszítettem a tortát, addig ő a fokhagymanyomó segítségével elkészítette a kavicságyat a talpfáknal.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése